Doç Dr Semra Akkaya Turhan UZMAN

Takipçi: 6

Puanı: 27

Takip Edilen: 0

SAĞLIK
Türkiye -

İletişim

Web Sitesi :
Telefon :

Kariyer

Eğitimlerim

Uzman Hakkında

Cevapladıkları (2)

Konjonktivit

Gözümün beyaz kısmını kaplayan açık pembe/şeffaf tabakada hafif şişme ve batma hissi var. Konjonktivit'in gözlerin hiç kızarmadığı bir versiyonu var mı ??  

Çözülmedi
İzleme 302

  • Merhabalar; Konjonktivit, gözün beyaz kısmını kaplayan konjonktivanın enflamasyonudur. Süresine göre akut ve kronik olarak sınıflandırılırken sebebine (etyolojisine) göre enfeksiyöz (bakteriyel, viral, fungal ve parazitik) ve enfeksiyöz olmayan (alerjik, toksik, mukokütanöz büllöz hastalıklar) olarak sınıflandırılabilir. Sık gördüğümüz bulgular; kızarıklık, sulanma, çapaklanma, yabancı isim hissi, ışık hassasiyeti (fotofobi) olabilir. Tarif ettiğiniz bulgular hafif mevsimsel konjonktivitin bulguları olabilirken, konjonktivada oluşan birikimler ve dejenerasyonlarda da bu tabakada şişlik ve batmaya sebep olabilir. Gerçek tanının konulması için en yakın göz doktoruna başvurmanızı öneririm. Sağlıklı günler diliyorum.

göz sağlığı

göz sağlığımız vücüt sağlığımızla bir bütünmüdür?

göz sağlığımız için gerekli mineral ve vitaminler nelerdir?

 

Etiketler : göz vitamin mineral
Çözülmedi
İzleme 384

  • • Reaktif moleküllerin ve serbest radikallerin insan vücudunda hücresel hasara ve inflamasyon oluşuma sebep olduğu bilinmektedir. Gün ışığına maruziyet (foto-oksidatif stress) ve retinanın yüksek oksijen ihtiyacı bu durumun göz için daha önemli hale gelmesine neden olur. Oksidatif stress ve inflamasyonun sarı nokta hastalığının oluşumu ve ilerlemesine katkıda bulunduğu bir çok çalışmada gösterilmiştir. Bir çok besin maddesinin antioksidan ve anti-inflamatuvar etkisinin olduğu bilinmektedir. Çalışmalarda göz üzerine etkisi gösterilmiş vitaminler ve mineraller; • Karotenoidler (Lutein, zeaxanthin, β-karoten): Yeşil yapraklı sebzeler • Vitamin B,C,D ve E: Buğday tohumu yağı, Ay çekirdeği, Badem, Yağlı balık, Ton balığı • Poliunsature yağ asiteleri (PUFA), en çok çalışılanları Omega-3 Yağ Asitleri. • Çinko (Hücre bölünmesi ve gelişiminde yer almaktadır) • Folik asit Önemli Notlar: • β-karoten içeren ilaçların kullanımının aktif sigara kullanan hastalarda akciğer kanseri gelişme riskini arttırdığı gösterilmiştir. Kullanımda göz önünde bulundurulmalıdır. • 40 yaş üzerinde günlük süt tüketiminin ve/veya haftada en az 1 kez balık tüketiminin erken sarı nokta gelişim riskini azalttığı gösterilmiştir. • Yüksek miktarda Omega-3 yağ asidi içeren besin maddelerinin kullanımının sarı nokta riskini azaltabileceği yönünde bulgular mevcuttur. Bununla birlikte kuru göz hastalarında da yararları bilinmektedir.

İletişim

Web Sitesi :

Telefon :

Kariyer

Eğitimlerim

Uzman Hakkında