Paylaşımlı Ofis Sistemi

Merhaba yaklaşık 2 yıldır paylaşımlı ofis  alanlarını kullanan biri olarak sizlere  bu konuda  deneyimlerimi  paylaşmak  istiyorum.Özellikle start-up ve freelancerların gözdesi  Paylaşımlı ofis alanları  başarılı hizmetleri ve uygun fiyatlarıyla  normal ofis  kiralamaktan  daha  cazip görünüyorlar. Son yıllarda serbest çalışanların sayısında belirgin bir artış var. 

Yazılım, çeviri, grafik veya tasarım gibi işlerle uğraşan kişiler anlaştıkları projeleri dışarıda çalışarak tamamlıyor; bütün gün ofiste çalışan arkadaşlarının “Oh ne güzel, keşke ben de evde, kafede oturup çalışabilsem” diyerek iç geçirmelerine sebep oluyorlar. Evde çalışırken dikkati dağılan, evde vakit geçirmekten sıkılan ya da buzdolabını açıp  şimdi ne yesem  diye mola üstüne mola verenler çareyi kahve zincirlerine, kafelere gidip çalışmakta buluyor. 

Bu defa da saatlerce bir kahve içip oturmak ayrı sorun, çalışayım derken yiyip içilenlerin faturası ayrı... Bir de üzerine kafeye arkadaşıyla sohbet etmeye gelmiş kalabalığın sesleri eklenince, çalışmayı sürdürebilmek büyük maharet istiyor.Son dönemde ev ve kafelere alternatif olarak ortak paylaşımlı çalışma alanları arttı. Bir ücret karşılığında aylık üye olduğunuz bu mekanlarda seçtiğiniz üyeliğe göre size ayrılan masada çalışıp diğer hizmetlerden yararlanıyorsunuz. 

Bu ofislerin önemli avantajlarından biri de yine dışarıdan çalışan kişilerle tanışma fırsatı elde edip ortak projelere ve yeni işlere ortam sağlaması... Sizin de dışarıdan çalışmaya uygun bir mesleğiniz varsa bu seçeneklere bir göz atın.Dünya üzerinde bugüne kadar birçok iş sahası oluşmuş ve bireyler bu iş sahalarının yönlendirmeleri ile kendi ekonomik düzenlerini kurmuşlardır. Ancak bu alanlar oldukça geniş bir yelpazede olmakla beraber, kendilerine sunulan imkân da çok çeşitlilik göstermektedir. Dolayısıyla da farklı meşguliyetlerin barındırıldığı sektörler için, farklı türden ihtiyaçlar gerekmektedir. Modern tarımın bir kolu için seraların gerekliliği ya da hayvancılık için mera gereksinimi gibi… 

 

 

Tüm bunların yanı sıra global dünyanın bilhassa hizmet sektörü için de ofisler gerekli durumdadır. Çalışanlar ve yöneticiler ofis aracılığıyla işlerini yürütebilmekte ve bu ofisler nezdinde de ekonomik durumun devamlılığı sağlanabilmektedir. Kaldı ki, bu ofis işletmeleri, bir yönetim merkezinden başlayıp, fikir teatisi sığlığına kadar ilerleyebilmektedir. Bundandır ki ihtiyaç duyulan ofis, bu nispetle değişkenlik gösterebilmektedir.bizzat  ziyaret  ettiğim workinton, habita,kolektif house,eofis bu alanda  en başarılı firmalar  olarak  gözüme  çarptı.
Türkiye de yeni yeni duymaya başladığımız ortak ofis kavramı yurt dışında uzun bir süredir "CoWorking Office" olarak devam ediyor.

Bu sistem özellikle web girişimcilerine,girişimcilere,freelance çalışanlara ve grafikerlere çok daha uygun.Çünkü yeni bir iş kurma yolunda olan genç bir girişimciyi düşünürsek maddi olarak ofis kiralama,sekreter,elektrik,su gibi bir çok sorunla karşılaşacak bu sorunu ortak ofis olarak adlandırılan bu sistemle nispeten daha ucuz fiyatlara güzel bir ofis ortamında verimli bir şekilde işini yürütebilecektir.
Sonuç olarak sistemin amacı az bütçeyle işini ofis ortamında yürütmek isteyen girişimciye kolaylık sağlamaktır.

Ortak ofis hizmeti veren kuruluşları incelediğim de genel özelliklerini aşağıdaki listeyle özetleyebilirim
-Sekreter,Ofisboy ve ofis kiralama gibi uğraşlarınız yok tek bir fiyat üzerinden zahmetsiz kiralama.
-Ortak büro ekipmanlarından faydalanma (fotokopi,faks,tarayıcı vb)
-Ortak alanların kullanımı (dinlenme alanı,resepsiyon,toplantı odaları,mutfak)
-Ofise ait araç park yeri
-Hızlı Wi-Fi bağlantısı
-Sosyalleşme imkanı

İzleme 475
  • Paylaşımlı ofisle ile sanal ofis aynı kavramlar mı acaba? Bilgi verebilir misiniz?

  • Son derece bilgilendirici bir paylaşım olmuş. Teşekkür ederiz. Emeğinize sağlık..

Gönderiye yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir! Giriş Yap