Aranan dünya etiketinden 8 sonuç bulundu.


Sürdürülebilirlik her sektörde şart!

HERŞEY SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR DÜNYA İÇİN OLMALI. Moda dünyanın en gelişmiş sektörlerinden biridir. Fakat bu da çevreyi en çok kirleten 2. sektör olmasını engelleyememiştir. Geri dönüştürülemeyen kumaşlar, kullanılan aksesuarlar ve materyaller malesef ki dünyamızı o...


İzleme 207
Dünya dönmese ne olurdu? Yer yüzünde canlılar yine oluşur muydu?

Etiketler : dünya yer küresi
Çözülmedi
İzleme 278

  • Merhabalar, Kısaca giriş yapayım çünkü o kadar çok söylenecek söz o kadar çok detay varki kelimeler yetmez girişini yapayım siz hayal gücünüz ve araştırmalarınızla geri kalanını tamamlarsınız diye düşünüyorum.. Dünya dönmeseydi yada dönmeyi bıraksa ne olurdu?? Dünya dönmüyor olsaydı, sarkaç sadece ileri geri sallanırdı. Dünya dönmeyi durdurursa yılın büyük bir kısmını tamamen karanlıkta veya tamamen gün ışığında geçirmenin sonuçları iklim için dramatik olacaktır. Gezegenin gece tarafı donarken, gündüz tarafı çok ısınmış olur. Bunlar sadece güneş ışığının etkileridir. Güneş ışığına maruz kalma yüzeyi ve üzerindeki havayı ısıtır. Ilık hava yükselir, soğuk hava düşer ve yıldızların dönmesi, gezegendeki sıcaklık değişimlerini artırır. Bunun bir sonucu da, Dünya’nın dönüşünü büyük ölçekli okyanuslara ve hava akımlarını dolaşımdaki düzenlere yönlendirdiği Coriolis etkisidir. Eğer Dünya dönmeseydi, bu düzenlerin çoğu yok olur ve tüm akım ve rüzgar sistemini bozardı. Hatta gelgitler bile etkilenirdi. Uydumuz, dünyada gelgitler oluşturur ve yıldızların dönmesiyle, bu gelgitler hareket eder. Eğer dünya dönmeyi bırakıp ay yörüngede kalmaya devam etseydi, gelgitler sadece 27 yıldız gününde bir değişecekti.

Dijital Dönüşümde Yeni İş Alanları

Yakın gelecekte dijital dönüşümle birlikte açılacak olan yeni iş alanları nelerdir ?

Çözülmedi
İzleme 403

  • Dijital dönüşüm ile karşımıza çıkan nesnelerin interneti, yapay zeka, öğrenen makineler, derin öğrenme gibi yeniliklerle beraberinde yeni mesleklerin doğmasına neden olmakta. Bu bağlamda, birçok yeni yetenek ve yetkinlikler yeni meslek ya da iş kolu olarak ortaya çıkmaktadır. Mobil uygulama geliştiricisi, büyük veri analisti, veri tabanı sorumlusu, inovasyon koordinatörü ya da direktörleri, dijital pazarlamacılar, sosyal medya yöneticileri ve siber güvenlik uzmanı gibi son beş senede hayatımıza giren yeni yaratılan işlerin sayısında ciddi artış yaşanmaktadır. Bu yeni meslekler arasında, bulut bilişim uzmanı, yapay zeka mühendisi gibi yeni gelişen iş tanımları bulunmaktadır. Aynı zamanda yaratıcı ekonomi olarak tanımlanan mobil sağlık hizmetleri, estetik, tasarım, beslenme, , yeni yaratıcı sanat alanları, dijital oyun tasarlama, dijital teknoloji uzmalığı, dijital işyerleri ya da e-ticaret/on-line alış-veriş siteleri, bireysel yaşam koçluğu, kurumsal danışmanlık hizmetleri, yazılımcılar, görsel iletişim tasarımcılar vb yeni meslekleri kapsamaktadır.