Aranan güzellik etiketinden 7 sonuç bulundu.
diş sağlığı

Yeni moda olan,evde UV diş beyazlatma ürünleri dişe zarar verir mi? İşe yarar mı ?

Çözülmedi
İzleme 250

  • Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta piyasada denetimsiz olarak satılan, içeriğinde dişlere zararlı maddeler olabilecek ürünlerin kullanılmaması gerektiğidir. Kontrolsüz kullanılan diş beyazlatma ürünleri, diş ve dişetlerinde yapısal bozukluklara neden olabilmektedir. Örneğin eczanelerde satılan diş beyazlatıcı tozlar dişin üst yapısını aşındırır. İlk zamanlarda bir beyazlama etkisi sağlar, ancak daha sonra dişlerde hızlı bir lekelenme sorunu meydana gelir. Ve bu şekilde lekelenen dişlerin renginin eski haline gelmesi de oldukça zordur. Bu yüzden diş beyazlatma işlemi tecrübeli hekimler tarafından ve kaliteli materyaller ile yapılmalıdır. 18 yaşından küçüklerde, kanser tedavisi gören hastalarda, ciddi dişeti problemi olanlarda, dişin mine yüzeyinde defekt bulunan hastalarda, uygulanması sakıncalıdır ve tavsiye edilmez. Bunların dışında yetişkin herkese diş beyazlatma uygulanabilir. Hamile hastalarımıza da diş beyazlatma yapmamaktayız. Dikkat edilmesi gereken bir diğer konu da sigara, çay, kahve, kola, kırmızı şarap ve meyve suları gibi asitli ve renklendirici içeceklerden tedavi boyunca kesinlikle uzak kalınmasıdır. Beslenme alışkanlıklarından kaynaklanan renk değişimlerinde kişi aynı diyete devam ederse, beyazlatma işleminden sonra hızlı bir geri dönüş beklenir. Beyazlatma işleminden 2 sene sonra dişin renginin eski haline gelmesi normaldir. Sağlıklı günler Reni Hanim.



HASSASİYETLERİNİZİN FARKINDA MISINIZ?

Hassas ya da aşırı duyarlı olmak kısıtlayıcı bir durum olduğu kadar bir hediyedir de. Analitik psikolojinin kurucusu C. Gustav Jung, aşırı duyarlılığı kişilik zenginliği olarak görüyor. Sadece zorlayıcı ve beklenmedik durumlarda dezavantaja dönüştüğünden bahsediyor. Araştırmalara göre aşırı duyarlı kişiler...


İzleme 248
Fibroblast kullanımı

Fibroblast jellerin dolgu malzemesi olarak kullanımında uzun vadeli bir yan etki var mıdır? Alerji ya da irritasyon vb. reaksiyon riski bulunur mu?

Çözüldü
İzleme 401

  • Bu uygulamada otolog (kişinin kendi) fibroblast gelişiminde hastanın kendi serumu kullanıldığı için herhangi bir yan etkisi yoktur. Allerjenik değildir. Dolgu malzemelerinin bu probleminden ziyade Otolog Fibroblast enjeksiyonunda vücut kendi hücrelerini tanıdığı için yabancı maddelere karşı yaptığı reaksiyonları göstermez, onları yok etmeye veya vücut dışına atmaya çalışmaz. Hayvansal serum yerine kişinin kendi serumu ile hücre gelişimi ve çoğaltıması sağlandığından dolayı hastalık geçiş riski de yoktur.